تأمین تفریحات سالم؛ یکی از راه‌های مقابله با اعتیاد

اعتیاد دانش آموزانیک پژوهشگر حوزه اعتیاد در رابطه با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: مسوولان با دقت نظر در جهت بالا بردن حس هوشیاری، آگاهی و احساس مسوولیت جوانان، در تأمین وسایل و تفریحات سالم تلاش کنند.

به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ فرناز اله وردی افزود: برای مشارکت مردم در بحث مبارزه اجتماعی با مواد مخدر باید تمامی زمینه ها و بسترها در این جهت فراهم و از تبلیغات دخانیات و انواع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ، آمفتامین ها و محرک ها و ورود آنها به کشور جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه کشور ایران دارای استان های زیاد با فرهنگ های مختلف و متفاوت است که برخی از آنها مصرف این گونه مواد مخدر را جزء زندگی عادی و آداب و رسوم و راهی برای درمان خود می دانند، اظهار کرد: لذا لازم است در تمامی مناطق و فرهنگ ها پژوهش های زیادی انجام شود و این باور غلط را از اذهان عمومی پاک کنند.

اله وردی ادامه داد: از آنجایی که عوامل اجتماعی همانند بی تفاوتی و سهل انگاری افراد جامعه نسبت به جوانان و محل سکونت توسط دانش آموزان از عوامل مهم گرایش به سیگار و مواد مخدر است، توصیه می شود مسوولان با دقت نظر در جهت بالا بردن حس هوشیاری و آگاهی و احساس مسئولیت در میان جوانان، جلوگیری از بیکاری از طریق برنامه‌ریزی های اجتماعی و اقتصادی برای بالا بردن تولید در برنامه های کوتاه و دراز مدت و همچنین فراهم آوردن امکانات تفریحی و وسایل سرگرمی مناسب از طریق ایجاد مؤسسات فرهنگی و تامین وسایل و تفریحات سالم تلاش کنند و از دادن مسئولیت به افراد جوان اجتناب نکنند.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد: دست اندکاران حوزه مبارزه با مواد مخدر از طریق شیوه های مختلف از جمله با آگاهی یافتن والدین از شیوه های فرزند پروری، رفتار در خانواده، ارتباط با فرزندان، افزایش آگاهی از شرایط سنی، روحی و روانی و عدم تبعیض میان آنان از طریق خواندن کتابهای متعدد ، وسایل ارتباط جمعی یا شرکت در برنامه‏های آموزش خانواده تمامی تلاششان را در ایجاد محیطی امن و مناسب در راستای مقابله با اعتیاد به کار گیرند.

اله وردی خاطرنشان کرد: همچنین راهنمایی و برقراری مناسبات خانوادگی از لحاظ کنترل فرزندان به منظور رفت و آمد به خانه، انتخاب و معاشرت با دوستان و دقت در انتخاب بهترین و صالح ترین آنان می توانند در پیشگیری از افتادن به دام شوم اعتیاد به مواد مخدر که دغدغه ای اصلی برای جامعه ایجاد شده ، راهگشا باشند.

وی با اشاره به پژوهش های متعددی که در حوزه اعتیاد به مواد مخدر انجام شده ، گفت : کمبود امکانات سالم و سرگرم کننده ازعوامل مهمی است که افراد را به سمت مصرف مواد مخدر سوق می دهد ، بنابراین توصیه می‏شود برای استفاده تمامی آحاد جامعه تسهیلاتی در نظر گرفته شده که آنان به راحتی از امکانات بهره مند شوند.

اله وردی با بیان اینکه در عین حال توزیع امکانات آموزشی در میان مناطق مختلف باید به صورت عادلانه توزیع شود، افزود: به دلیل گرایش به اعتیاد در سنین پایین لازم است درسی در ارتباط با اعتیاد و آموزش هایی جهت اجتناب از آن در قالب برنامه های علمی، تقویتی و پرورشی در مدارس گنجانده شود.

وی تاکید کرد: به اشتراک گذاشتن دانش خود، مبارزه برای ایجاد محیطی ایمن و سالم، جلب توجه به مبارزه با مصرف مواد مخدر می تواند به ارتقاء آینده ای روشن برای همه ما بیانجامد و سایر افراد جامعه از دام اعتیاد در امان باشند.

اله وردی در پایان خاطرنشان کرد: مشارکت با دیگران در جامعه برای ایجاد فضای پذیرش و مقابله با رفتار های پر خطری از جمله اعتیاد و سیاست گذاری هایی برای کاهش این رفتار های پر خطر ضروریست و به این منظور بهتر است ائتلاف هایی برای ایجاد یک محیط ایمن و مثبت در مکان های آموزشی ، اجتماعی و فرهنگی دایر شود.

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا